BLOG | Baas over eigen data?

Loes Raijmakers · Thursday 24 May 2018

Stelt u eens voor dat iemand anders de WKK’s en belichtingsgroepen op uw bedrijf aan gaat sturen. Dit is mogelijk als data in verkeerde handen komt. Hoe wordt uw data beveiligd?

Of de registratie van het personeel aanpast naar eigen inzicht. Of de bloemen niet naar Aalsmeer, maar een andere bestemming stuurt… Het is allemaal mogelijk als data uit uw systemen in de verkeerde handen terecht komt. Daarnaast kan een kwaadwillend iemand met een paar persoonsgegevens (naam, bankrekeningnummer, geboortedatum et cetera) een flinke chaos in iemands persoonlijke leven veroorzaken.

Data biedt gelukkig aan de andere kant ook veel nieuwe kansen voor slimme producten. Steeds meer processen worden geautomatiseerd en kunnen soms zelf situaties voorspellen. Maar dit brengt ook risico’s met zich mee. Hoe zit dat eigenlijk met data in de wereld van energie en in die van de glastuinbouw?

Nieuwe regelgeving rondom de beveiliging van jouw data en privacy

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die 25 mei van toepassing wordt, stelt strengere eisen aan de wijze waarop organisaties omgaan met de persoonsgegevens. Wij vinden jouw privacy erg belangrijk en voldoen dus aan de nieuwe wetgeving. Wat dat precies inhoudt? Je kunt het allemaal nalezen in onze nieuwe privacystatement: Privacy statement

Hoe wordt data beveiligd?

De meeste mensen liggen niet wakker over waar hun data is opgeslagen en wat de risico’s daarvan zijn, maar steeds vaker verschijnen berichten in het nieuws over datalekken en datadiefstal. Datadiefstal was de afgelopen tijd nog zeer actueel bij de onder andere de belastingdienst, Deloitte, Yahoo en meerdere Amerikaanse energiebedrijven. Focus op data-uitwisseling kan dus geen kwaad.

Vraagt u zich wel eens af: Waar slaan de partijen waarmee ik samenwerk mijn data op? En hoe wordt die data beveiligd? En zelfs binnen het bedrijf: Kan iedereen de data inzien?

Privacy is hierbij van groot belang. Worden er afspraken gemaakt met onderaannemers, zodat zij ook op de juiste manier met de data om gaan? Weet het bedrijf welke processen gebruik maken van welke data? En wordt de data na een redelijke periode ook weer gewist?

Hoe gaan wij met uw data om?

Binnen AgroEnergy is er volop aandacht voor de risico’s die de opslag van data met zich meebrengen. Een speciaal team (Quality Assurance team) houdt de beveiliging van data in de gaten. Ontwikkelingen in de bedreigingen van buitenaf worden regelmatig gemonitord. Beveiligingsexperts lichten geregeld onze systemen door en we volgen nauwkeurig de privacyrichtlijnen. Dit doen we om uw kostbare data zo goed mogelijk te beschermen.

Welke data van u slaan we op, en hoe gaan we daarmee om? U kunt het allemaal nalezen in onze laatste Privacy statement.

Deel op

Gerelateerde artikelen