BLOG | Schaf keurmerken voor duurzaamheid af

Ronald Hoek · Friday 9 February 2018

“Groei voeding met duurzamer keurmerk zet onverminderd door”, kopte het artikel van IRI Nederland. Ronald Hoek stelt in zijn blog dat we deze keurmerken voor duurzaamheid af moeten schaffen.

“Groei voeding met duurzamer keurmerk zet onverminderd door”, kopte het artikel van IRI Nederland. IRI is een bedrijf dat zich richt op het verschaffen van marktinformatie door het volgen, registeren en analyseren van consumptiepatronen bij consumenten. Eind 2017 publiceerde deze organisatie cijfers over de ontwikkeling van duurzame voeding. De verkoop van voeding met een duurzaamheidsclaim groeide in het eerste half jaar van 2017 met 29%. Vooral keurmerken zoals ‘Beter Leven’ laten hoge groeicijfers zien.

Tegelijkertijd is er bij consumenten verwarring ontstaan over de betekenis en waarde van duurzaamheidskeurmerken. Binnen de ISO-organisatie is een voorstel aangenomen voor de ontwikkeling van een norm voor duurzaamheidskeurmerken. Dat is een logische ontwikkeling omdat er altijd partijen zijn die misbruik maken van een trend of het net wat minder nauw nemen met de principes van zo’n keurmerk. Ook de ACM heeft hierover een rapport opgesteld.

Het vertrouwen van de consument is in het geding.

Verder lezen? Lees de volledige blog op: goedemorgengroente.nl

Deel op

Gerelateerde artikelen