BLOG | Hoe een kleine oefening, groot inzicht geeft

Monique Smid · Thursday 19 May 2016

Teken eens één zon, twee kassen, drie windmolens, vier vrachtwagens, vijf koeien, zes bomen, zeven wolken en acht vogels.
Je hebt hiervoor 5 minuten…

Teken eens één zon, twee kassen, drie windmolens, vier vrachtwagens, vijf koeien, zes bomen, zeven wolken en acht vogels.

 

Je hebt hiervoor 5 minuten…

En? Hoever ben je gekomen? Óf teken je liever een tuinbouwbedrijf op een mooie zomerse dag in diezelfde vijf minuten? Want hoeveel vogels maken een zomerse dag en hoort er op jouw tuinbouwbedrijf wel een windmolen thuis?

Zoek de verschillen

Dit voorbeeld geeft in het klein het verschil aan tussen twee verschillende ontwikkelmethoden:

 • Waterval – Tot in detail beschrijven wat je wilt ontwikkelen. Daarna laten maken en achteraf bekijken of wat er opgeleverd is voldoet aan de criteria die je aan het begin hebt afgesproken.
 • Agile – Een doel afspreken en binnen een vastgestelde tijd en budget een zo goed mogelijk resultaat opleveren.

 

Beide methoden werken goed, maar niet in elke situatie. Bij AgroEnergy werkten we vaak met de waterval methode. We dachten alles van tevoren tot in detail uit en gaven vervolgens opdracht tot de ontwikkeling hiervan aan externe ontwikkelteams. Dit duurde vaak maanden waarbij het onzeker bleef of het nog aansloot bij de markt tegen de tijd dat het klaar was. We ontdekten dat deze methode niet meer past bij de dynamiek waarin we nu leven. Het is belangrijk om mee te kunnen bewegen met de innovatieve tuinbouwsector die aan snelle verandering onderhevig is.

Wendbaar

Bij AgroEnergy wordt nu voor de ontwikkeling van bijna alle producten gewerkt volgens het Agile gedachtegoed. We werken hierbij met in-house ontwikkelteams, waarbij expertise van AgroEnergy, haar partners én haar klanten wordt geborgd. De Agile manier van werken stelt ons in staat om op doeltreffende en wendbare manier nieuwe producten te creëren en bestaande producten door te ontwikkelen. Altijd met als belangrijkste doel, om op het juiste moment waarde toe te voegen voor onze klanten.

Uw voordeel
  • ‘Wat levert dat mij op’, hoor ik u denken. We zetten een aantal belangrijke voordelen voor u op een rijtje:
  • Snel van idee tot productie. Iedere drie weken werken we een aantal ideeën uit, bouwen we de functionaliteit uit en zetten deze in productie.
  • U heeft eerder toegang tot nieuwe functionaliteiten. We bouwen in drie weken een functionaliteit die werkt. U kunt deze dan snel gebruiken. De bestaande functionaliteiten blijven we steeds verbeteren.
  • We luisteren nog meer naar uw wensen. We houden rekening met de veranderende behoefte uit de markt in de keuzes die we maken tijdens het project. Daarom toetsen wij steeds bij u of we nog aan de juiste functionaliteiten werken en of deze tevens aansluiten bij uw wensen.
  • Wij ontwikkelen dingen die voor u relevant en interessant zijn. Dat kan omdat we flexibel zijn met behulp van deze nieuwe methode. We prioriteren steeds wat op dat moment belangrijk is om te ontwikkelen.
Wordt lid van ons klantenpanel!

De komende tijd nemen wij u mee in de nieuwe werkwijze waarin we laten zien wat agile werken in praktijk inhoudt. Er staat namelijk een hoop te gebeuren bij AgroEnergy waarbij de producten, diensten en functionaliteiten boost krijgen. Wilt u als eerste de nieuwe functionaliteiten testen? Dat kan! Wanneer u lid wordt van het klantenpanel staat u vooraan bij het testen van nieuwe functionaliteiten en uw ongezouten mening geven. Meer informatie over het klantenpanel.

Deel op

Gerelateerde artikelen