ARTIKEL | Ondersteuning in energiemanagement: waardevol en onmisbaar

Marijke van Rongen · Tuesday 24 October 2017

In de oktober uitgave van vakblad Onder Glas vertelt aubergineteler hoe en waarom hij zijn energiemanagement optimaliseert.

In het artikel vertelt Peter de Jong dat hij in 2011 zijn bedrijf van 5,5 hectare realiseerde in Dinteloord. De teler heeft ervaren dat het energiemanagement de afgelopen jaren steeds veel omvattender werd. “Er komen meer data beschikbaar en er zijn steeds meer zaken waarmee je rekening moet houden. Tegelijkertijd is het belangrijk om snel te schakelen”, aldus Peter.

Financiële winst

Peter optimaliseert zijn energiemanagement met ondersteuning van EnergieSpecialist Kees Tetteroo en met slimme producten zoals BiedOptimaal en EnergieRadar. Hij zegt: “Gebruikmaken van de rekenkracht van computers kan tuinders helpen de energiekosten te reduceren.” Peter maakt gebruik van BiedOptimaal en geeft aan dat dit hem ontzorgt: “Het scheelt tijd en geeft rust, ik ben nu gegarandeerd van een optimale APX-bieding, wat financiële winst oplevert. Voor het gespreid opbouwen van energieposities voor de lange termijn maakt hij gebruik van EnergieRadar. Als teler laat je je vaak te veel leiden door emotie, EnergieRadar adviseert op basis van een strategie.”

Ik sta er niet alleen voor

Bij energiemanagement is het persoonlijk aspect ook belangrijk. Samen met Kees gaat hij regelmatig om tafel om de energiezaken onder de loep te nemen.

“Vanwege de complexiteit van het energiegebeuren en het vele geld dat hiermee gemoeid is, is het prettig om er niet alleen voor te staan. De ondersteuning van AgroEnergy is waardevol en onmisbaar. Ik heb meer tijd voor andere dingen en ik weet zeker dat ik mijn energiezaken optimaal onder controle heb.”

Meer informatie over energiemanagement

Lees hier het hele artikel. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij uw energiemanagement? Neem contact met ons op via info@agro-energy.nl of 088 – 895 45 45, of lees meer op onze website.

Deel op

Gerelateerde artikelen