NIEUWS | AgroEnergy tekent Energieakkoord Greenport WO

Monique Smid · Monday 9 October 2017

Greenport Westland-Oostland wil de eerste klimaatneutrale regio van Nederland worden. Om dat doel te bereiken, hebben zij een Energieakkoord met klimaatdoelen opgesteld.

Met het Energieakkoord wil Greenport Westland-Oostland haar doelen op het gebied van uitstoot van broeikasgassen, verduurzaming en energieverbruik voor 2030 gezamenlijk behalen. De ambitie van de regio is om de eerste klimaatneutrale regio van Nederland te worden.

In het akkoord staan concrete projecten op het gebied van duurzame energie. Toekomstige geothermieboringen in het Westland en de aansluitingen van de glastuinbouwcomplexen en het Oostland op de warmterotonde worden daardoor beter ondersteund. Daarnaast kunnen nieuwe initiatieven beter en sneller tot ontwikkeling worden gebracht.

Rien Bot, Directeur Verkoop, heeft het akkoord namens AgroEnergy ondertekend. Hij licht toe: “De glastuinbouw staat aan het begin van de transitie van fossiel energieverbruik naar een klimaatneutrale teelt. Dit akkoord onderschrijft deze transitie. Als energiepartner voor de glastuinbouw willen wij met onze kennis en ervaring een bijdrage leveren aan doelen in het akkoord.

Ondertekenaars

De partijen die het energieakkoord hebben ondertekend zijn: AgroEnergy, Ammerlaan the Green Innovator, Anthura, Bunnik Plants, DAGO, Delphy Improvement, Duijvestijn Tomaten, Dunea, ETP, Gemeenschappelijke regeling Nieuw Reijerwaard, Gemeente Brielle, Gemeente Lansingerland, Gemeente Midden-Delfland, Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Gemeente Westland, Gemeente Westvoorne , Gemeente Zuidplas, Haagse Hogeschool , Koppert Cress, LTO Glaskracht – programma Kas als Energiebron, LTO Glaskracht Midden Zuid-Holland , LTO Glaskracht Westland, OCAP, Telersvereniging Prominent, Provincie Zuid-Holland , Rabobank, Midden Zuid Holland, Rabobank, Westland , Royal FloraHolland, Stichting Greenport Westland-Oostland, WageningenUR Glastuinbouw, Energie Bedrijf Overbuurtsche Polder, Bedrijvenvereniging Noukoop Balijade, Warmtecoöperatie Noordpolder, Warmtecoöperatie Zuidplas, Warmtecoöperatie Wilgenlei.

Deel op

Gerelateerde artikelen