Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
ARTIKEL | Verduurzaming: warmte moet een eigen waarde krijgen

Rob Vellekoop · 20/03/2019

In de glastuinbouw is warmte de meest dominante energievraag. Daarom is verduurzaming via warmte belangrijk. In de afgelopen jaren zijn verschillende nieuwe (voornamelijk lokale) warmtenetten in de glastuinbouw ontstaan.

Wat betekent de wintertijd voor uw APX-bieding?

Monique Smid · 22/10/2019

In de nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober 2019 eindigt de zomertijd. Dit houdt in dat ’s nachts om 3:00 uur de klok 1 uur terug wordt teruggezet. Wat betekent dit voor uw APX-bieding?

NIEUWS | Al 4 jaar goedkoper uit met EnergieRadar!

Chiem Marquet · 22/10/2019

Inkopen met EnergieRadar is goedkoper dan gemiddeld. Klanten zijn al 4 jaar goedkoper uit!

MARKTVISIE |Alle markten wijzen omhoog, korte prijssprong door Iraanse tanker

Jaap de Bruin · 17/10/2019

De daggasprijs is na de warme dagen van vorige week weer opgelopen naar de 11 ect/m3.
Het contract voor november 2019 handelt bijna een halve euro hoger dan een week geleden, maar bleef onder de 16 ect/m3.

MARKTVISIE |Markt blijft afwachtend, emissierechten wel gedaald

Jaap de Bruin · 10/10/2019

De TTF gasmarkt heeft de afgelopen week geen duidelijke richting gekozen. De kortere termijn neigt omlaag, terwijl de langere termijn vooralsnog ongeveer gelijk is aan vorige week.

Artikel |AgroEnergy zet in op handelsmarkt warmte voor tuinders

Jacques Zimmerman · 10/10/2019

AgroEnergy, energiepartner voor de tuinbouwsector, ontwikkelt een handelsmarkt voor warmte voor tuinders. Dat meldt het bedrijf na twee pilots met aanbieders en afnemers van warmte, waarin de kostprijs voor warmte laag bleef. In 2021 moet een echte warmtedagmarkt opgezet zijn.

Forbes noemt AgroEnergy vanwege unieke management en analyse oplossingen

Marijke van Rongen · 09/10/2019

Forbes noemt AgroEnergy vanwege unieke management en analyse oplossingen in het wereldwijde overzicht van vooruitstrevende bedrijven in de glastuinbouw.

ARTIKEL | Schouders onder verduurzaming warmte

Monique Smid · 08/10/2019

Een duurzame invulling van de warmtebehoefte is cruciaal om te komen tot een CO2 –neutrale glastuinbouw. Volgens Edwin Valkenburg is verduurzamen is iets wat we sámen moeten doen. En het vergt vooral een langetermijnvisie en de overtuiging dat verduurzaming naar de toekomst toe de enige weg is.

MARKTVISIE |Markt zoekt richting, lange termijnprijzen lijken wat weg te zakken

Peter van den Berg · 03/10/2019

De energiemarkten waren in de afgelopen week op zoek naar een nieuwe richting. Er waren nog redelijke prijsbewegingen op de dag, echter niet vergelijkbaar met de hectische periode midden september.

NIEUWS | Succesvolle opvolgingsaudit ISO 9001

Monique Smid-Edelman · 27/09/2019

AgroEnergy heeft tijdens de jaarlijkse opvolgingsaudit van de kwaliteitsnorm ISO 9001 weer een mooi resultaat geboekt. Ons kwaliteitssysteem en de toepassing hiervan voldoet, net als vorig jaar, aan de gestelde eisen van deze norm.

MARKTVISIE |Nervositeit ebt langzaam uit de marktprijzen weg

Jaap de Bruin · 26/09/2019

In de afgelopen week is de rust op de handelsmarkten enigszins teruggekeerd. Vooral de korte termijn gas handelt op TTF weer terug op het niveau van begin september.

MARKTVISIE |Prijzen dalend, onzekerheid nog niet weg

Peter van den Berg · 19/09/2019

De rust keert terug op de markten maar we hebben een ongekend wilde handelsweek achter de rug, met prijsbewegingen van euro’s per MWh op zowel gas als elektriciteit. Een dergelijke volatiliteit hebben we niet meer gehad sinds 2008.

MARKTVISIE |Hogere termijnprijzen; markten gespannen en beweeglijk

Jaap de Bruin · 12/09/2019

In de loop van vorige week zagen we een flinke daling van de daggasprijs. In de tweede helft van de week daalde de prijs zelfs tot een niveau onder de 7,5 ect/m3

BLOG | Is waarde gelijk aan prijs?

Peter van den Berg · 12/09/2019

De prijs is een weerspiegeling van de verhouding tussen vraag en aanbod. Maar zegt dat ook iets over hoeveel iets waard is? Directeur Peter van den Berg deelt in een blog voor Goedemorgen Groente zijn visie.

NIEUWS | Nazomeren op de Nationale Zomerbloemententoonstelling

Monique Smid-Edelman · 10/09/2019

Wil je nog even nagenieten van de zomer? Dat kan tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling. Van donderdag 12 t/m zondag 15 september vindt dit jaarlijkse evenement plaats in de Oude Kerk in Naaldwijk.

MARKTVISIE |Daggasprijs naar record laag niveau

Peter van den Berg · 05/09/2019

De korte termijn gasmarkt was afgelopen week in onverwacht sterke beweging. De week ervoor hadden de markten heel beheerst gereageerd op de geplande Noorse productie uitval.

1 2 3 4 23