Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
ARTIKEL | ‘Aansluiting warmteleiding draagt bij aan toekomst Zuidplaspolder’

Janine Meester · 22/09/2017

In Vakblad Onder Glas vertellen tuinders, LTO Glaskracht en AgroEnergy over de realisatie van het warmtenet tussen de haven van Rotterdam en Leiden.

NIEUWS | Klanttevredenheid weer gestegen

Petra Vijverberg · 21/09/2017

Uit de resultaten van de eerste helft van 2017 blijkt dat de waardering van onze klanten voor onze producten en diensten ook verder is verbeterd. En daar zijn we blij mee!

MARKTVISIE | Prijsstijging stagneert

Rien van der Wal · 21/09/2017

De prijzen TTF-gas en OTC-elektra stegen tot eind vorige week door, maar vanaf begin week 38 niet meer. Er zit nog steeds veel onzekerheid in de markt, onder andere door de blijvend hoge steenkool- en CO2-prijzen.

ARTIKEL | Milieuwinst en kostenbesparing met het EnergieReductieplan

Janine Meester · 19/09/2017

In Vakblad Onder Glas vertelt orchideeënteler Maurice van der Hoorn over zijn footprint berekening en de analyse van zijn energieverbruik. Met het EnergieReductieplan verlaagde hij zijn energiekosten met 20%.

ERVARING | EnergieReductieplan | Maurice vd Hoorn

Janine Meester · 18/09/2017

Maurice heeft met het EnergieReductieplan inzicht in hoe hij de installaties het beste kan aansturen op warmte- en koudevraag én op prijs. Zo realiseert Maurice nu minimaal 20% lager elektriciteitsverbruik dan voorheen.

MARKTVISIE | Prijzen elektra en korte termijn gas stijgen verder

Rien van der Wal · 14/09/2017

De meeste prijsdrivers wezen ook de afgelopen week omhoog. Hierdoor bleef het marktsentiment opwaarts gericht.

MARKTVISIE | Duurdere grondstoffen drijven prijzen op

Rien van der Wal · 07/09/2017

Naast gestegen korte termijn prijzen door lopend en nieuw onderhoud en krappe aanvoer, gingen de lange termijn prijzen ook omhoog door oplopende grondstofprijzen.

NIEUWS | Start boring Warmtebedrijf Bergschenhoek

Janine Meester · 06/09/2017

De boortoren van aardwarmteproject Warmtebedrijf Bergschenhoek is vorige week gestart met boren. Met de start van dit aardwarmteproject is een nieuwe aardwarmtebron in de glastuinbouw in wording.

NIEUWS | Wijziging in onbalanspoolvoordeel 2016

Janine Meester · 05/09/2017

Met ingang van 2016 profiteren alle klanten met een regulier contract AgroTradePower van het voordeel van de AgroPool. Lees meer over het voordeel van onbalanspooling.

MARKTVISIE | Prijzen verder gestegen

Rien van der Wal · 31/08/2017

Krappe aanvoer door lopend onderhoud en uitval was ook de afgelopen week de belangrijkste prijsdriver bij TTF gas voor de frontmaanden en kwartalen. Daarnaast baart het gebrek aan LNG-aanvoer zorgen.

ARTIKEL | Big Data en slimme oplossingen tillen bedrijfsvoering naar hoger plan

Janine Meester · 30/08/2017

Het koppelen, analyseren en juist interpreteren van alle data die op een tuinbouwbedrijf worden verzameld, kan helpen de bedrijfsvoering te optimaliseren.

NIEUWS | Verduurzaming van warmte in de glastuinbouw op RTL Z in ‘Doe Maar Duurzaam’

Janine Meester · 28/08/2017

LTO Glaskracht Nederland en AgroEnergy laten in het televisieprogramma ‘Doe Maar Duurzaam’ van RTL Z zien hoe de warmtevoorziening in de glastuinbouw verduurzaamt.

Vijf redenen om zondag naar Doe Maar Duurzaam te kijken

Janine Meester · 25/08/2017

In de aflevering van Doe Maar Duurzaam op zondag 27 augustus, laten LTO Glaskracht Nederland en AgroEnergy het belang van verduurzaming in de glastuinbouw zien. De aflevering wordt zondag om 17:00 uur uitgezonden op RTL Z.

MARKTVISIE | Opwaartse prijsdruk houdt aan

Rien van der Wal · 24/08/2017

De TTF-gasprijzen voor de kortere termijn zijn de afgelopen week verder gestegen. Sinds begin augustus is er al zo’n 1,5 ect/m3 bijgekomen.

ARTIKEL | Pilot BiedOptimaal Intraday van start

Rudolf de Vetten · 18/08/2017

Samen met onze klanten werken we momenteel aan de ontwikkeling van BiedOptimaal Intraday. Maar hoe staat het eigenlijk met de intradaymarkt en hoe verloopt de pilot?

1 2 3 4 11