Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
MARKTVISIE | Onrust op energiemarkten drijft prijzen op

Rien van der Wal · 16/08/2018

Eind week 32 leken de gas en elektraprijzen zich te herstellen van de stijgingen sinds het begin van de maand. Begin week 33 schoot alles omhoog.

NIEUWS | AgroEnergy introduceert nieuwe dienst EnergieBeheer

Janine Meester · 14/08/2018

Energiemanagement in de tuinbouw wordt steeds complexer en vergt een continue focus. AgroEnergy ondersteunt en ontzorgt hierin met een nieuwe dienst: EnergieBeheer.

ARTIKEL | Hoe werkt de intradaymarkt?

Janine Meester · 14/08/2018

De intradaymarkt is volop in ontwikkeling. Door de opkomst van zon- en windenergie wordt de energieproductie minder goed voorspelbaar. Dat betekent meer onbalans op de dag zelf in de huidige markt.

MARKTVISIE | Energieprijzen kruipen omhoog

Rien van der Wal · 09/08/2018

De prijzen voor gas en elektra zijn de afgelopen week langzaam opgelopen. Bij de langere termijn tijdvakken kwam dat door gestegen grondstofprijzen. Bij de korte termijn door een combinatie van uitval en lagere productie en meer vraag.

NIEUWS | Nieuwe batterij fotonenboer bijna rendabel

Robert Meijer · 03/08/2018

Op het melkveebedrijf Borgman-Roeterdink (de ‘Fotonenboer’) in Vierakker is de afgelopen maanden getest met een nieuwe zink-bromidebatterij, en werd er gezocht naar een rendabel businessmodel voor energieopslag.

MARKTVISIE | Energiemarkten zijn afwachtend

Rien van der Wal · 02/08/2018

De afgelopen week zijn de energieprijzen vrijwel niet veranderd. De meeste beweging zat in de OTC-elektraprijzen. Die daalden licht.

MARKTVISIE | Hitte houdt prijzen hoog

Rien van der Wal · 26/07/2018

De gas- en elektraprijzen blijven onder druk staan. De korte termijnprijzen door de hittegolf en lopend onderhoud, en de lange termijn door de grondstofprijzen.

NIEUWS | Puur data gestuurde komkommerteelt

Janine Meester · 24/07/2018

In juni gingen Delphy en AgroEnergy als enige Nederlandse team door naar de volgende ronde van de Autonome Kas Challenge. Hoe gaat de challenge nu verder?

BLOG | Geen gezeur, keur uw adviseur!

Ronald Hoek · 24/07/2018

Is het u wel eens opgevallen hoeveel bedrijven zich bezig houden met het vergelijken van andere bedrijven? Tal van websites bieden mogelijkheden om producten en organisaties onderling te vergelijken.

MARKTVISIE | Grondstofprijzen bepalen de gas- en elektriciteitsmarkten

Peter van den Berg · 19/07/2018

De prijzen van steenkool en olie hebben afgelopen week de prijsvorming van gas en elektriciteit grotendeels bepaald. Beide zaten vorige week in een run omhoog, maar verloren donderdag en vrijdag weer terrein.

MARKTVISIE | Spanning loopt gestaag op

Jaap de Bruin · 12/07/2018

De aanhoudende hoge temperaturen in zowel Europa als Azië, in combinatie met weinig neerslag, lijken de spanning op zowel de korte als lange termijn energiemarkten op te bouwen.

NIEUWS | AgroEnergy levert duurzame warmte in tuinbouwgebied Siberië

Janine Meester · 11/07/2018

In het tuinbouwgebied Siberië (Maasbree, Limburg) gaat AgroEnergy warmte leveren aan een cluster van vier tuinders. De warmte wordt vanuit een biomassa-installatie via een, door de tuinders te realiseren, lokaal warmtenet aan de omliggende kassen geleverd.

Doe mee in ons team tijdens Ranking the Grower – De Kennisbattle

Janine Meester · 10/07/2018

Na het succes van vorig jaar, organiseert KAS Tuinbouwcommunicatie op donderdag 13 september opnieuw Ranking the Grower, de Kennisbattle.

MARKTVISIE | Prijzen blijven onder invloed van grondstoffen

Marjolein Brokling · 05/07/2018

De energieprijzen bewogen de afgelopen week vooral omhoog. Kolen- en olieprijzen lopen op, wat impact heeft op de lange termijn gas- en elektriciteitsprijzen.

ARTIKEL | ‘Warmte moet eigen waarde krijgen’

Edwin Valkenburg · 29/06/2018

Warmte moet op termijn – net als gas en elektriciteit – een commodity product worden, waarbij de prijs wordt gebaseerd op basis van een marktwerking.

1 2 3 4 17