Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
MARKTVISIE | Prijsbewegingen door grondstoffen en het weer

Rien van der Wal · 19/04/2018

Tot eind vorige week zaten de energieprijzen in de lift, daarna draaide de prijsrichting omlaag. Vanaf woensdag 18 april stegen ze echter weer.

MARKTVISIE | Prijzen in stijgende lijn

Rien van der Wal · 12/04/2018

De prijzen op de energiemarkten zijn de afgelopen week over de gehele linie gestegen. TTF-gas had last van uitval van Noorse aanvoer, toenemende vraag voor gasopslag en stijgende grondstofprijzen. Hierdoor gingen ook de OTC-elektraprijzen omhoog.

MARKTVISIE | Zomerseizoen start met lagere prijzen

Rien van der Wal · 05/04/2018

In een korte handelsweek door het lange paasweekeinde gebeurde er toch nog wel wat op de energiemarkten. De mededelingen van Minister Wiebes over de toekomst van de Groningse gasproductie hadden weinig effect en waren blijkbaar al ingeprijsd.

BLOG | Tuinbouw zonder gas

Eva Wieringa · 05/04/2018

Tuinbouw zonder gas wat houdt dat nu eigenlijk in?
In een exclusief geschreven blog voor Goedemorgen vertelt Peter van den Berg uitgebreid over dit onderwerp.

ARTIKEL | Energiemanagement in betrouwbare handen

Eva Wieringa · 04/04/2018

In de uitgave van KAS magazine vertellen 2 tuinders hoe de energiespecialisten van AgroEnergy hen ondersteunen bij hun energiemanagement.

MARKTVISIE | Onzekerheid in aanloop naar besluit over Groningen

Rien van der Wal · 29/03/2018

Vorige week leken de prijsstijgingen ten einde te komen. De door de koude weersvooruitzichten opgebouwde risicopremie in de prijzen liep er weer langzaam uit. De verwachting voor de eerste helft van april is nu wisselvallig, met temperaturen tot hooguit iets onder normaal.

ARTIKEL | Peter Tamerus procesmanager warmte bij LTO Glaskracht Nederland

Eva Wieringa · 26/03/2018

Sinds 2016 biedt LTO Glaskracht Nederland ondersteuning aan glastuinbouwclusters om opties te ontwikkelen voor de warmtevoorziening als alternatief voor aardgas.

MARKTVISIE | Opwaartse prijsdruk is terug

Rien van der Wal · 21/03/2018

Na een klein dipje aan het begin van week 12 stegen de gas- en elektraprijzen weer. Bij de kortetermijnprijzen kwam dat vooral door herziene weerberichten die aangeven dat het tot in april kouder blijft dan normaal.

NIEUWS | EnergieRadar verslaat al 2,5 jaar de marktprijs

Chiem Marquet · 21/03/2018

EnergieRadar verslaat al 2,5 jaar de gemiddelde marktprijs. Wat zijn de resultaten? Vergelijk zelf en kijk of u goedkoper uit bent.

NIEUWS | Dit weekend gaat de zomertijd in

Janine Meester · 16/03/2018

Aankomend weekend is het zover, dan gaat in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart de zomertijd weer in. Wat betekent dit voor uw APX-bieding?

MARKTVISIE | Kou komt terug

Rien van der Wal · 15/03/2018

Begin week 12 komt de kou tijdelijk terug en dat maakte de gashandelaren flink zenuwachtig. Er zit nog maar weinig gas in de Europese opslagen en dat wordt nu opgespaard voor de verwachte hogere vraag.

BLOG | Samen met de klant werken aan verlaging van energiekosten

Marijke van Rongen · 14/03/2018

Hoe ziet een dag uit het leven van een EnergieSpecialist bij AgroEnergy eruit? Ik vertel je hier graag meer over. Want ik ben op zoek naar een collega, en wie weet inspireert mijn verhaal jou tot solliciteren!

MARKTVISIE | Paniek voorbij

Rien van der Wal · 08/03/2018

De hoge vraag in combinatie met krappe aanvoer zorgde eind vorige week voor paniek op de Engelse gasmarkt. Er werd maximaal geïmporteerd; handelaren kochten alles wat er te krijgen was en dat leidde tot dagprijzen van meer dan 1£/m3. Hoe gaat het nu op de energiemarkten?

MARKTVISIE | Gasmarkt in de ban van de kou

Rien van der Wal · 01/03/2018

De TTF-daggasprijs steeg deze week naar grote hoogte (> 30 ect/m3). De late winterkou zorgt voor een hoge gasvraag, ook voor export.

ARTIKEL | Minder gas, meer warmte, dit is het moment!

Edwin Valkenburg · 26/02/2018

Het nieuws werd de afgelopen periode gedomineerd door de ‘brieven van minister Wiebes’. De centrale boodschap: het gasverbruik moet omlaag en dat moeten we sámen regelen.

1 2 3 4 15