Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
ARTIKEL | Verduurzaming: warmte moet een eigen waarde krijgen

Rob Vellekoop · 20/03/2019

In de glastuinbouw is warmte de meest dominante energievraag. Daarom is verduurzaming via warmte belangrijk. In de afgelopen jaren zijn verschillende nieuwe (voornamelijk lokale) warmtenetten in de glastuinbouw ontstaan.

Marktvisie| Pinksterpaniek op onbalansmarkt

Jasper Elzinga · 04/06/2020

Afgelopen zondag trok de wind halverwege de ochtend dusdanig aan dat onbalansprijzen in een negatief territorium terecht kwamen en daar pas zeven uur later weer uit kropen. Op Pinksterzondag werd zelfs ruim vijf uur noodvermogen afgeroepen. Wat verwachten we verder aankomende week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

Marktvisie| Specialisten speculeren over negatieve gasprijzen

Jasper Elzinga · 28/05/2020

De combinatie van een lang Hemelvaartweekend (in o.a. Nederland en Duitsland), een lang bank holiday-weekend (in Groot-Brittannië) en veel zon en wind zorgde ervoor dat de daggasprijs dit weekend even onder 2,5 €ct/m3 zakte. Wat verwachten we verder aankomende week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

Marktvisie| Bodem onder korte termijn gasprijzen prijs lijkt zoek

Peter van den Berg · 22/05/2020

De daggasprijs bleef maar zakken afgelopen week. Nadat de prijs vorige week woensdag voor het eerst onder 5 €ct/m3 kwam ging er afgelopen week nog eens 1 €ct/m3 af. Wat verwachten we verder deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

Marktvisie|Daggas duikt naar nieuwe recorddiepte

Jasper Elzinga · 14/05/2020

De daggasprijs was vrij stabiel gedurende het afgelopen weekend en het begin van deze week, en opereerde tussen 5,2 en 5,5 €ct/m3 Woensdag zakten verschillende gascontracten weg en daalde daggas voor het eerst onder 5 €ct/m3. Wat verwachten we verder deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

ARTIKEL | De thuiswerkdag van…Peter van den Berg

Monique Smid-Edelman · 14/05/2020

In korte tijd is de wereld compleet veranderd. De horeca is dicht, verpleeghuizen gesloten en we werken met zijn allen zoveel mogelijk thuis. Dat laatste geldt ook voor de medewerkers van AgroEnergy. Hoe werken zij vanuit huis? En hoe zorgen ze dat onze klanten nog steeds verzekerd zijn van een optimale service? Deze week het verhaal van Peter van den Berg, Directeur Energielevering bij AgroEnergy.

ARTIKEL | Wat er ook gebeurt, AgroEnergy denkt met u mee

Mirjam de Munnik · 12/05/2020

De gasprijzen zijn historisch laag en de elektriciteitsprijzen fluctueren. De schommelende energiemarkten zorgen voor kansen en uitdagingen die voor iedere teler weer anders zijn. AgroEnergy denkt graag met u mee om de juiste oplossing voor uw organisatie te vinden.

Marktvisie|Gasmarkt schrikt niet van Gazprom-omleiding naar China

Jasper Elzinga · 07/05/2020

De daggasprijs viel in de afgelopen week nog lager uit dan we verwacht hadden; de prijs kwam nauwelijks boven 5,5 €ct/m3 uit. De relatief hoge temperaturen, de lockdownmaatregelen en het grote aanbod aan (vloeibaar) gas houden de korte termijnprijzen onder druk. Wat verwachten we verder deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

ARTIKEL | Nieuwe kansen voor de glastuinbouw: stijgende vraag naar flexibel elektrisch vermogen

Mirjam de Munnik · 06/05/2020

Elektriciteit wordt steeds vaker duurzaam opgewekt. Het gevolg: een grotere vraag naar flexibel elektrisch vermogen en kansen voor de tuinder. Maar met deze extra elektriciteitsmarkten wordt het wel complexer. Peter van den Berg en Chris Feijen leggen het uit.

Marktvisie|Gasprijs zakt nog niet door de stuivergrens heen

Jasper Elzinga · 30/04/2020

De APX-prijzen zakten afgelopen weekend voor het eerst in weken niet onder nul. Afgelopen zondag was de prijs 5,56 €/MWh tussen 14.00 en 15.00 uur, maar een lager prijsniveau zat er niet in door de matige windproductie.

ARTIKEL | De thuiswerkdag van…Jaco Gelderblom

Monique Smid · 24/04/2020

In enkele weken tijd is de wereld veranderd. Scholen en horeca zijn dicht en we werken met zijn allen zoveel mogelijk thuis. Dat laatste geldt ook voor de medewerkers van AgroEnergy. Hoe werken zij vanuit huis? En hoe zorgen ze dat hun klanten nog steeds verzekerd zijn van een optimale service? Deze week het verhaal van EnergieSpecialist Jaco Gelderblom

Marktvisie|Gas omlaag met olie; OTC elektriciteit blijft overeind

Peter van den Berg · 23/04/2020

De daggasmarkt werd afgelopen week sterk beïnvloed door de LNG-overschotten in combinatie met lage vraag vanuit gasgestookte elektriciteitscentrales. Dit leidde tot nieuwe laagterecords. Wat verwachten we verder deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

NIEUWS |Komende weken uitval aantal handelsdagen

Monique Smid · 23/04/2020

Door feestdagen en bank holidays vallen er de komende periode een aantal handelsdagen uit. In dit bericht leest u wanneer u wel en niet kunt handelen voor gas, elektriciteit en warmte.

BLOG | De wereld bezien vanuit huis

Rien Bot · 20/04/2020

Van het een op het andere moment werken we allemaal vanuit huis. Dat is wennen en vergt aanpassingsvermogen. Deze keer een blog van Rien Bot, Directeur Marketing, over een wereld bezien vanuit huis en de kansen die er liggen.

ARTIKEL | De thuiswerkdag van…Marjolein de Vries

Monique Smid · 17/04/2020

In enkele weken tijd is de wereld veranderd. Scholen en horeca zijn dicht en we werken met zijn allen zoveel mogelijk thuis. Dat laatste geldt ook voor de medewerkers van AgroEnergy. Hoe werken zij vanuit huis? En hoe zorgen ze dat hun klanten nog steeds verzekerd zijn van een optimale service? Deze week het verhaal van Marjolein de Vries, Senior Account Support.

Marktvisie|OPEC-akkoord lost olie-overschot niet op

Jasper Elzinga · 16/04/2020

In de vorige marktvisie spraken we al de verwachting uit dat er een bijzonder paasweekend voor de deur stond wat betreft de APX-prijzen. Of dit ook daadwerkelijk zo was lees je in deze nieuwe marktvisie.

1 2 3 4 27