Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
MARKTVISIE | Prijzen beweeglijk; tendens licht omlaag

Rien van der Wal · 21/06/2018

De energieprijzen bewogen ook de afgelopen week op en neer. De oorzaken zijn onveranderd. De grondstofprijzen bewegen nog steeds, er is veel onderhoud en het vultempo voor de opslagen blijft laag.

WHITEPAPER | Flexmarkten als alternatief voor netverzwaring

Janine Meester · 20/06/2018

De energietransitie begint in Nederland steeds meer op gang te komen. We stappen meer over van fossiele brandstof naar duurzame (elektrische) oplossingen. Dit zorgt ervoor dat er veel meer druk op het elektriciteitsnet komt te staan. Hoe reguleren we deze druk op het net?

MARKTVISIE | Prijzen beweeglijk; tendens omhoog

Rien van der Wal · 14/06/2018

De energieprijzen bleven op en neer bewegen. Vorige week werd een daling ingezet, maar die bleek van korte duur. Vanaf begin week 24 neigt alles weer omhoog.

NIEUWS | Koel de zomer in met BiedOptimaal

Janine Meester · 13/06/2018

De ontwikkelingen in de tuinbouw staan niet stil. Dit geldt ook voor de doorontwikkeling van BiedOptimaal. Sindskort houdt BiedOptimaal ook rekening met de elektriciteit voor warmtepompen en koelinstallaties.

ARTIKEL | ‘Duurzame warmtevoorziening is ook onze verantwoordelijkheid’

Edwin Valkenburg · 11/06/2018

Duurzame warmteprojecten zijn in opkomst. AgroEnergy is nauw betrokken bij veel van deze projecten. Welke rol vervult AgroEnergy, en welke mogelijkheden zijn er?

MARKTVISIE | Aanhoudend wisselend beeld energiemarkten

Rien van der Wal · 07/06/2018

Ook de afgelopen week bewogen de energieprijzen op en neer. De tendens is nu wel omlaag want het prijsniveau ligt midden week 23, onder dat van de prijs van de week er voor.

BLOG | Het energiebedrijf is zichzelf niet meer

Ronald Hoek · 06/06/2018

Ieder bedrijf wil een gezonde winst maken. Door mooie producten te maken of slimme diensten te leveren. Als het goed is zorgt dit voor voldoende omzet en om uiteindelijk winst over te houden.

NIEUWS | Mooi financieel rendement voor pilotdeelnemers BiedOptimaal Intraday

Rudolf de Vetten · 05/06/2018

Hoe zou het zijn om te profiteren van een nieuwe energiemarkt, zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Deze ervaring ondergingen vijf tuinders in de afgelopen maanden. Ze deden mee aan een pilot voor inzet van de WKK op de intradaymarkt.

NIEUWS | AgroEnergy en Delphy naar de volgende ronde bij hackathon ‘Autonome Kas’

Rudolf de Vetten · 05/06/2018

Bleiswijk, donderdag 31 mei 12 uur. Red Bull en energierepen liggen klaar, overal laptops en gespannen gezichten. Het is de start van de hackathon voor Autonomous Greenhouse Challenge.

MARKTVISIE | Wisselend beeld op de energiemarkten

Rien van der Wal · 31/05/2018

De energiemarkten lieten de afgelopen week een wisselend beeld zien. Eind week 21 leek alles omlaag te gaan. De olieprijs daalde scherp na het bericht dat de OPEC en Rusland van plan zijn om de productiebeperkingen later dit jaar te versoepelen.

NIEUWS | AgroEnergy introduceert nieuwe dienst EnergieBeheer

Janine Meester · 30/05/2018

Energiemanagement in de tuinbouw wordt steeds complexer en vergt een continue focus. AgroEnergy ondersteunt en ontzorgt hierin met een nieuwe dienst: EnergieBeheer.

SYMPOSIUM | Duurzame uitdagingen en datagedreven oplossingen bepalen tuinbouwtoekomst

Marijke van Rongen · 24/05/2018

Er komt de komende decennia heel wat op de glastuinbouw af, als het gaat om energie, klimaat en slimme datagedreven oplossingen. Dat bleek tijdens het Symposium Energy4Tomorrow.

MARKTVISIE | Prijsstijging lijkt af te vlakken

Rien van der Wal · 24/05/2018

Het vizier op de energiemarkten bleef de afgelopen week opwaarts gericht. De voornaamste redenen zijn de hoge grondstofprijzen versterkt door de zwakkere euro.

BLOG | Baas over eigen data?

Loes Raijmakers · 24/05/2018

Stelt u eens voor dat iemand anders de WKK’s en belichtingsgroepen op uw bedrijf aan gaat sturen. Dit is mogelijk als data in verkeerde handen komt. Hoe wordt uw data beveiligd?

MARKTVISIE | Prijzen verder opgelopen

Rien van der Wal · 17/05/2018

Het opwaartse sentiment handhaafde zich de eerste dagen van week 20. Vooral veroorzaakt door de stijgende grondstofprijzen. Bij gas werd dit op de korte termijn versterkt door Noors onderhoud en de injectievraag voor de gasopslagen.

1 2 3 4 16