Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
MARKTVISIE | Hogere grondstof- prijzen zorgen voor oplopende energieprijzen

Marjolein Brokling · 20/07/2017

Zagen we vorige week een daling van de steenkolenprijs en dus ook lagere energieprijzen, deze week is de steenkolenprijs weer behoorlijk aan het stijgen. 

MARKTVISIE | Markten in vakantiemodus

Jaap de Bruin · 13/07/2017

De vakantieperiode draagt bij aan een rustige beeld op de handelsmarkten. Er is per saldo weinig handel en de prijsbewegingen zijn klein.

BLOG | Hoe beslist u als ondernemer?

Peter van den Berg · 11/07/2017

Hoe beslist u als ondernemer? Dit is de vraag die ik de laatste tijd in verschillende vormen tegenkom. Herkent u ‘m?

MARKTVISIE | Steenkoolprijs bepaalt de lange termijn

Peter van den Berg · 06/07/2017

De lange termijnprijzen voor gas en elektriciteit werden afgelopen week vooral beïnvloed door de stijging van de steenkoolprijs. Deze is nu echt fors door de 70 dollar/ton geschoten (woensdag boven 72 dollar), en trok in eerste instantie de elektriciteitsprijzen mee omhoog.

NIEUWS | Eenvoudiger handelen voor lange termijn gas

Petra Vijverberg · 03/07/2017

Stap voor stap wordt de EnergyManager verbouwd, en staan er nieuwe handelsschermen live. Vandaag is het de beurt aan de lange termijn gashandel. Deze nieuwe schermen maken het handelen in gas nu nog eenvoudiger.

MARKTVISIE | Korte termijn levendig, lange termijn saai

Peter van den Berg · 29/06/2017

De lange termijnprijzen voor gas en elektriciteit waren ook afgelopen week vooral in de ban van grondstofprijzen en valuta. De prijsrichting is echter niet eenduidig.

MARKTVISIE | Rustig op de energiemarkten

Rien van der Wal · 22/06/2017

Ook de afgelopen week zat er weinig beweging in de prijzen. De olieprijs daalde in de loop van de week onder de 45 dollar/vat; gasprijzen reageerden daar tot nu toe flauwtjes op. Het vertrouwen in de effectiviteit van de OPEC-afspraken over productiebeperking neemt steeds verder af.

MARKTVISIE | Weinig beweging in prijzen

Rien van der Wal · 15/06/2017

Ondanks veel onzekerheden bleef het de afgelopen week rustig op de energiemarkten. De grondstofprijzen bleven stabiel.

ARTIKEL | Hoe wordt secundair regelvermogen leveren rendabel?

Peter van den Berg · 14/06/2017

Acht tuinders deden in de zomer van 2016 mee met de pilot FlexLive van AgroEnergy. Technisch lukte dit, maar financieel is het (nog) niet rendabel. Hoe wordt secundair regelvermogen leveren wel rendabel? En hoe gaan we nu verder?

NIEUWS | BiedOptimaal wint Nederlandse Data Science prijs

Janine Meester · 08/06/2017

Energie intelligent voorspellen en optimaliseren voor tuinders is ook buiten de branche opgemerkt. BiedOptimaal heeft de Hendrik Lorentz prijs voor het onderscheidend en innovatief toepassen van data science gewonnen.

MARKTVISIE | Gasprijzen neigen omlaag

Rien van der Wal · 08/06/2017

Na wederom een korte handelsweek door Pinksteren, neigen de prijzen omlaag. Tussen de dagen was er wel verschil. Dit verschil werd vooral veroorzaakt door wisselvallig weer (met wind en buien) en een bewegende steenkoolprijs.

NIEUWS | AgroEnergy en CQM genomineerd voor de Nederlandse Data Science prijs

Janine Meester · 07/06/2017

Op donderdag 8 juni worden de Nederlandse Data Science Prijzen uitgereikt. AgroEnergy is samen met CQM genomineerd met BiedOptimaal voor de Hendrik Lorentz prijs.

ARTIKEL | De digitale kas biedt volop kansen!

Janine Meester · 06/06/2017

‘Big Data’ is hot. Ook voor tuinders kan het koppelen en analyseren van data veel opleveren. AgroEnergy helpt u om met Big Data meer inzicht in en grip te krijgen op uw bedrijfsvoering en de bedrijfsresultaten naar een hoger niveau te tillen.

NIEUWS | AgroEnergy en Benefits of Nature werken samen aan footprint verbetering glastuinbouw

Peter Tamerus · 02/06/2017

Hoe kan ik mijn bedrijf verduurzamen en mijn energiekosten verder verlagen? Dat vroeg ook orchideeënkweker Maurice van der Hoorn uit ter Aar zich af.

NIEUWS | BiedOptimaal doorontwikkeld voor de beste APX-bieding

Chiem Marquet · 02/06/2017

Het voorspellen van de APX-prijs wordt steeds complexer door de opmars van duurzame energie. Er wordt daarom voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de APX-voorspeller in BiedOptimaal. Lees meer over de verbeteringen in de software.

1 2 3 4 9