Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
ARTIKEL | Verduurzaming: warmte moet een eigen waarde krijgen

Rob Vellekoop · 20/03/2019

In de glastuinbouw is warmte de meest dominante energievraag. Daarom is verduurzaming via warmte belangrijk. In de afgelopen jaren zijn verschillende nieuwe (voornamelijk lokale) warmtenetten in de glastuinbouw ontstaan.

NIEUWS | AgroEnergy deelt bloemen en planten uit om siertelers en mensen in vitale beroepen te steunen

Monique Smid · 27/03/2020

De sierteeltsector zit in zwaar weer en veel mensen in vitale beroepen werken momenteel extra hard. AgroEnergy deed daarom mee aan de #flowerboostchallenge, om beide partijen een hart onder de riem te steken.

Marktvisie|Prijsbodem lijkt bereikt; spotmarkten spotgoedkoop

Peter van den Berg · 26/03/2020

De daggasprijzen zijn nog iets verder gedaald afgelopen week. Oorzaken zijn het zonnige weer in combinatie met het lagere verbruik door kantoren en openbare gebouwen omdat ze gesloten zijn.

NIEUWS | Dit weekend gaat de zomertijd in

Monique Smid · 25/03/2020

Aankomend weekend is het zover, dan gaat in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart de zomertijd weer in. Wat betekent dit voor uw APX-bieding?

NIEUWS | AgroEnergy helpt klanten die zwaar getroffen zijn door de gevolgen van de Corona-crisis

Monique Smid-Edelman · 20/03/2020

Door de Coronacrisis lijdt een groot aantal klanten van AgroEnergy, vooral siertelers, forse schade. AgroEnergy levert als energiepartner de nodige bijdrage om u bij deze financiële crisis te helpen.

Marktvisie| Onrust, overproductie en onzekerheid overheersen

Jasper Elzinga · 19/03/2020

De gas- en elektraprijzen voor de korte termijn (komende zomermaanden) lieten zich niet afschrikken door de aangekondigde olieprijsoorlog van Saoedi-Arabië.

NIEUWS | Bereikbaarheid AgroEnergy

Monique Smid-Edelman · 13/03/2020

Als gevolg van de landelijke maatregel omtrent het Corona-virus werken onze medewerkers zoveel mogelijk thuis. Dit kan gevolgen hebben voor onze bereikbaarheid.

Marktvisie| Lange termijnprijzen onder vuur door onverwachte olieprijsoorlog

Jaap de Bruin · 12/03/2020

De gas- en elektraprijzen voor de korte termijn (komende zomermaanden) lieten zich niet afschrikken door de aangekondigde olieprijsoorlog van Saoedi-Arabië.

ERVARING | BiedOptimaal Intraday | Karin van der Eijk

Monique Smid · 10/03/2020

Om meer flexibiliteit te hebben in haar energiemanagement en meer handelsmomenten maakt Karin van der Eijk sinds enkele maanden gebruik van BiedOptimaal Intraday.

NIEUWS | AgroEnergy aanwezig op Tuinbouw Energiedag 2020 van BlueTerra

Monique Smid-Edelman · 06/03/2020

Op vrijdag 13 maart vindt de jaarlijkse Tuinbouw Energiedag van BlueTerra plaats in de Meern. AgroEnergy sponsort deze dag. Ook spreekt onze collega Edwin Valkenburg, Ontwikkelaar Warmteprojecten, op deze dag over de waarde van warmte in de glastuinbouw.

Marktvisie| Adempauze na forse prijsdalingen

Jaap de Bruin · 05/03/2020

De rust lijkt teruggekeerd op de markten. De gasprijzen voor de korte termijn lieten afgelopen week beperkte beweging zien. De termijnen tot en met de komende zomer handelen momenteel dicht rond de 9 ect/m3

NIEUWS | Al jaren goedkoper uit met EnergieRadar!

Chiem Marquet · 03/03/2020

Inkopen met EnergieRadar is goedkoper dan gemiddeld. Klanten zijn al jaren goedkoper uit!

Besparen op uw energiebelasting

Chaya Scheurkogel · 03/03/2020

Sinds enige tijd is het mogelijk om uw gas-en of elektriciteit aansluitingen onder één aansluiting te laten registeren, ook als uw bedrijfslocaties fysiek uit elkaar liggen. Door het clusteren van aansluitingen bespaart u geld op uw energiebelasting. In dit bericht leest u hoe u dit regelt.

Marktvisie| Gasprijzen opnieuw omlaag door ruime aanvoer

Peter van den Berg · 27/02/2020

De korte termijnprijzen reageerden afgelopen week opnieuw vooral op het weer(bericht). De aanlanding van LNG schepen in de UK maar ook op Gate en Zeebrugge werd tot en met dinsdag bemoeilijkt door de stormachtige wind.

Marktvisie| Gasprijzen uit diep dal door Dennis

Jasper Elzinga · 20/02/2020

In de afgelopen week is gebleken dat flinke windproductie en het importeren van vloeibaar gas lastig samen gaan. Met name in Groot-Brittannië zijn de belangrijkste LNG-terminals gelegen aan de westkust en door de niet aflatende westenwind zien de LNG-tankers geen kans om aan land te komen.

BLOG | Oh nee! Verrassingen!

Peter van den Berg · 19/02/2020

Verrassingen zijn leuk, althans, als ze positief uitpakken. Op vervelende verrassingen zitten we niet te wachten. Deze proberen we dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Maar hoe speel je hier nu het beste op in zonder je hierdoor al te veel te laten leiden? Directeur Peter van den Berg deelt in een blog voor Goedemorgen Groente zijn visie.

1 2 3 4 26