Senior Data

Scientist

AgroEnergy is 100% onderdeel van Eneco en als marktleider actief met het leveren van (duurzame) energieoplossingen voor glastuinders. We richten ons op het faciliteren van handelsmogelijkheden op de energiemarkt voor klanten via het online handelsplatform. We zijn de energiepartner van de tuinder en werken volgens de kernwaarden: betrouwbaar, transparant en innovatief. Om deze beloften waar te maken investeren we flink in onze ICT systemen en bijbehorende processen.

1

Over AgroEnergy

AgroEnergy is 100% onderdeel van Eneco en als marktleider actief met het leveren van (duurzame) energieoplossingen voor glastuinders

Waarom kiezen voor AgroEnergy?

We zijn de partner voor de tuinder en werken volgens de kernwaarden: betrouwbaar, transparant en innovatief. Om deze beloften waar te maken investeren we doorlopend in Data, IT, Digitalisering en bijbehorende processen. De energiemarkt verandert razendsnel en de tuinbouw loopt voorop in innovatie op het gebied van teelt- en energiemanagement.

Je bent verantwoordelijk voor:

1

Het herkennen van business behoeften en het vertalen daarvan naar een effectieve en efficiënte data science aanpak

2

Het ontwikkelen van krachtige, voorspellende modellen, gebruik makend van algoritmen en op basis van beschikbare data

3

Het interpreteren en toelichten van modeluitkomsten

4

Het opzetten van experimenten ten behoeve van de ontwikkeling en verbetering van modellen en het standaardiseren van processen

5

Het selecteren van de juiste modellen en het bepalen van evaluatie criteria, passend bij de specifieke business behoefte.

6

Je bent verantwoordelijk voor het exploreren van (nieuwe) data bronnen, het gebruik van deze data binnen de privacy wetgeving en het stimuleren en ondersteunen van het gebruik van (vernieuwende) analytical tooling en platforms.

Jouw vaardigheden:

Je werkt samen als één team aan het waarmaken van één missie. Daarbij ben je proactief om te helpen de energietransitie te versnellen. Je creëert ruimte om inzichten en meningen met collega’s uit te wisselen en neemt verantwoording om bij te dragen aan het gezamenlijke plan.
Jij begrijpt dat data van onschatbare waarde is wanneer deze slim wordt benut.

Je bent leergierig, komt met verdiepende inzichten en helpt je collega’s om samen het gewenste resultaat te realiseren. Je bent een echte teamplayer. Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en bent oplossingsgericht. Je weet je handen uit de mouwen te steken, bent proactief,  toont eigenaarschap en bent flexibel ingesteld. Daarnaast heb je uiteraard:

Wat breng je mee?

 • WO werk-/en denkniveau;
 • Ruime ervaring met (dimensioneel) modelleren, data analyses, datamanagement, datawarehousing, SQL, Power query en DAX en interactie design van BI rapporten;
 • Ervaring met Python is een pré;
 • Kennis van en ervaring met Cloudservices als Azure en verschillende Microsoft tooling zoals (embedded) Power BI en je houdt je kennis hiervan actief bij;
 • Een sterk analytisch inzicht en business affiniteit;
 • Kennis op het gebied van Agile werkmethoden;
 • Communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk, je overlegt gemakkelijk met collega’s in eigen en andere vakdisciplines.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op

Waar ga je werken?

Binnen AgroEnergy werken we agile; in zelfstandige, multidisciplinaire teams, die dicht bij klanten staan. Wij kunnen snel reageren en anticiperen op marktontwikkelingen, ideeën voor nieuwe producten en diensten lanceren en reageren op feedback van klanten. We zijn een club van hechte, bevlogen collega’s met veel eigen initiatief en zijn constant in ontwikkeling. We houden van korte lijnen en hebben een open, informele cultuur. AgroEnergy is een 100% dochteronderneming van Eneco. Je komt te werken in Eneco World, het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam.

Waar Ga Je Werken | AgroEnergy Eneco

Wij hebben je veel te bieden!

 • Een bruto jaarsalaris tussen de € 52.000,- en € 74.500,- Inclusief 8% vakantiegeld, goede pensioenregeling en ouderschapsverlof;
 • Een vrij te besteden flexbudget van ruim 14%; bijvoorbeeld voor het kopen van extra vrije dagen bovenop je jaarsalaris;
 • Alle kans jezelf goed te ontwikkelen, wij zetten volop in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Hybride werken, thuis of op kantoor. Je werkt 40% op kantoor en 40% thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.
Procescoordinator Klantbeheer

Interesse? Solliciteer direct!

Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? Chris Feijen onze Expert Lead beantwoordt met plezier jouw vragen via 06-55812571. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met onze Recruitment Assistenten via 088-8954020 of via enecorecruitment@eneco.com.

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst. Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via het recruitmentsysteem van Eneco. Klik hier en ga naar  de ‘solliciteer’ button en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een online assessment en een (pre) employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.