Procescoördinator

Relatiebeheer (32-40 uur)

AgroEnergy is 100% onderdeel van Eneco en als marktleider actief met het leveren van (duurzame) energieoplossingen voor glastuinders. We richten ons op het faciliteren van handelsmogelijkheden op de energiemarkt voor klanten via het online handelsplatform. We zijn de energiepartner van de tuinder en werken volgens de kernwaarden: betrouwbaar, transparant en innovatief. Om deze beloften waar te maken investeren we flink in onze ICT systemen en bijbehorende processen.

1

Over AgroEnergy

AgroEnergy is 100% onderdeel van Eneco en als marktleider actief met het leveren van (duurzame) energieoplossingen voor glastuinders

Team Relatiebeheer en Verkoop

Binnen ons team Relatiebeheer en Verkoop draait alles om onze (potentiële) klant. Ons team van professionals helpt de klant met zijn vragen, adviseert, zorgt dat contracten aansluiten bij de wensen van de klant en zorgt dat alle benodigde informatie voor de klant beschikbaar. Het team vertaalt klantervaringen naar verbeteringen in processen en producten samen met alle collega’s binnen AgroEnergy. Geen ‘gewone’ klantenservice maar het ultieme serviceloket en meer. Het domein van het team is breed en uitdagend. Naast werving en behoud, beheert het team o.a. het CRM-systeem, de social mediakanalen en de website.

Wie zijn wij?

AgroEnergy is de intelligente schakel tussen energievraag en -aanbod van tuinbouwondernemers en de energiemarkten. Wij vertalen marktmogelijkheden en -omstandigheden zodat klanten deze kunnen gebruiken en vertalen klantvragen in orders die de handelsvloer van Eneco op groothandelsmarkten neerlegt. Dit doen we op zo’n manier dat de klant het maximale uit de markt haalt en AgroEnergy optimaal risico’s beheerst.

Je bent verantwoordelijk voor:

1

Het vertalen van bedrijfsplannen naar commerciële teamdoelstellingen en actieplannen;

2

De operationele inhoudelijke aansturing van het team door het meewerken aan, ondersteunen bij en toezien op te behalen teamdoelstellingen;

3

Het organiseren, structureren en borgen van continuïteit en uitwisselbaarheid van werkzaamheden;

4

Het bewaken en sturen van commerciële targets behoud en groei door het samen met Accountmanagers, Energiespecialisten, Accountsupport en Marketing, afstemmen van de benodigde acties, middelen en inzichten;

5

Procesverbeteringen door het voortouw te nemen op het gebied van optimalisering en versimpeling van bestaande processen, producten en datastromen binnen het domein van Relatiebeheer en Verkoop.

Hoe kan jouw werkdag eruit zien…

 • Je start je dag met de stand up van het team. Eva loopt over met een aantal offerte aanvragen voor teruglevering elektriciteit met zonnepanelen! Je biedt meteen aan om samen te kijken hoe we deze zo snel mogelijk bij de potentiële klanten krijgen. Een mooie kans om te kijken hoe dit proces soepeler kan.
 • Je schiet meteen daarna een overleg in met je collega die over de pricing gaat. Het viel je op dat onze concurrent goedkoper is, je wilt weten wat hier de reden van is en wat we ermee kunnen.
 • Eerst heb je nog een afspraak met de accountmanagers; de contracten met die ene grote klant zijn nog niet getekend, waar hangt dit op?
 • Rond 11 uur loop je met Marjolein het behoud plan door, welke acties staan er op stapel, hoe staan we ervoor, de opzegdatum komt er tenslotte bijna aan. We zitten goed op schema, dat had je gelukkig al gezien aan het aantal klanten dat nu al door gecontracteerd heeft!

     

 • Om 13 uur heb je een afspraak met collega’s van Eneco. Je ziet potentie om in onze klantgroep meer te doen met de producten die Eneco aanbiedt. Voor deze middag heb je samen met Marie en Jasper een workshop voorbereid.
 • Na de energieke sessie, evalueer je deze en stellen jullie een actieplan op.
 • Monique belt je, of je even tijd hebt om te sparren over de mailing Warmte die eruit moet vandaag? Natuurlijk heb je dat, samen passen jullie wat teksten aan en die kan er ook weer uit!
 • Het laatste uurtje van de dag handel je nog wat mailtjes af en je loopt vast je agenda door voor de volgende dag. Mooi, alles is voorbereid, de laptop kan even dicht!

Vereisten Wat neem je mee?

Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht. Hiermee weet je de beoogde doelstellingen te realiseren in een steeds sneller veranderende organisatie. Daarbij weet jij hoe je mensen mee kan krijgen in verschillende trajecten vanwege je verbindende kwaliteiten. Wat je nog meer meebrengt:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, bijvoorbeeld in een commerciële binnendienst functie of proces verbeteraar in een sales omgeving;
 • Je bent analytisch sterk en je bent in staat om in ketens te denken (over meerdere processen heen);
 • Je hebt overtuigingskracht, commercieel inzicht en je bent klantgericht.
Persoonlijke Service

Meer weten? Neem gerust contact met ons op

Waar ga je werken?

Je team bestaat uit Marjolein, Eva, Eva, Marie, Jasper, Joost en Monique. Ze houden zich bezig met oa commercie, communicatie en debiteuren. We zijn een hecht team dat ook graag gezellige dingen doet samen. Tegelijk hechten we aan integriteit en staan we voor een open, informele werksfeer.

We werken nu allemaal thuis maar als de situatie het toe laat, kom je te werken in een prachtig modern en licht gebouw, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander

overzicht

Wij hebben je veel te bieden!

 • Een bruto jaarsalaris tussen de €49.000,- en €70.000,- (jaarsalaris inclusief 8% vakantiegeld bij een fulltime jaarcontract), afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een vrij te besteden flexbudget van ruim 14%; bijvoorbeeld voor het kopen van extra vrije dagen;
 • Ouderschapsverlof mogelijkheden en een goede pensioenregeling;
 • Via training en coaching kun je jezelf blijven ontwikkelen en eventueel een nieuwe stap in je carrière maken.

Interesse? Solliciteer direct!

Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? Danielle Smout ons hoofd Energielevering beantwoordt met plezier jouw vragen via 088-8954545. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met onze recruitment assistant Roshni Bechan op 06-11 35 12 87 of mail je naar enecorecruitment@eneco.com.

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst. Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via het recruitmentsysteem van Eneco via deze link. Klik op de ‘solliciteer’ button en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een online assessment en een (pre) employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure.