DevOps

Engineer AgroEnergy (32/40)

AgroEnergy is 100% onderdeel van Eneco en als marktleider actief met het leveren van (duurzame) energieoplossingen voor glastuinders. We richten ons op het faciliteren van handelsmogelijkheden op de energiemarkt voor klanten via het online handelsplatform. We zijn de energiepartner van de tuinder en werken volgens de kernwaarden: betrouwbaar, transparant en innovatief. Om deze beloften waar te maken investeren we flink in onze ICT systemen en bijbehorende processen.

1

Over AgroEnergy

AgroEnergy is 100% onderdeel van Eneco en als marktleider actief met het leveren van (duurzame) energieoplossingen voor glastuinders

Team Digital

Ons team bestaat uit een professioneel en hecht team DevOps team met specialisten op ontwikkeling, beheer, test en architectuur. De afdeling onderhoudt nauwe contacten met de afdeling productontwikkeling, de business, externe ontwikkelaars en IT leveranciers. Voor de komende jaren staan ons aantal grote uitdagingen te wachten. Het doel is om verdere flexibilisering en optimalisering van ons IT landschap en verkorting van de Time To Market en wegwerken van technical debt te realiseren. Dit doel wij mede door de invoering van Scrum / Agile werken en de implementatie van nieuwe technologieën.

Doel van het Team

Team digital heeft als doel op een gestructureerde wijze te werken aan beheer, veiligheid en doorontwikkeling, maar ook door flexibel in te kunnen springen op innovaties. De afgelopen jaren zijn hier grote slagen in gemaakt, maar het is een afdeling in opbouw die op zoek is naar inhoudelijke IT kennis op het gebied van Oracle, WebLogic, .NET en tools als Redwood.

Je bent verantwoordelijk voor:

1

Je zorgt voor de continuïteit van de IT dienstverlening voor en door AgroEnergy,

2

Het beheren en doorontwikkelen van de huidige Oracle toepassingen

3

Je zorgt ervoor dat de Oracle toepassingen correct samenwerken met het Outsystems platform.

Wat ga je doen?

 • Je ontwerpt en ontwikkelt Oracle oplossingen (DEV) en voert ook beheertaken binnen het scrumteam uit (OPS). Je bent daarbij niet bang om je te verdiepen in Out-Systems en tools als Redwood. Je definieert de workload en sprintplanning met het agile team​. Daarnaast challenget de Product Owner je op de functionele en niet-functionele requirements die je vervolgens doorvertaalt naar een oplossingsrichting en draag je bij aan het definiëren van het Minimal Viable Product, zodanig dat de toegevoegde waarde van het team maximaal is.​
 • Ook identificeer je kansen voor de ontwikkeling en optimalisatie van producten, diensten, processen of standaarden. Je ontwikkelt verbetervoorstellen en stemt deze af met stakeholders buiten het eigen team en je draagt zorg voor of ziet toe op de implementatie hiervan.

     

 • In deze functie stel je ook een technisch ontwerp op en stem je dit af met techlead en architectuur. ​Je kunt ook een teststrategie opstellen waarin je aangeeft welke testsoorten en testcases minimaal noodzakelijk zijn en je maakt slim gebruik van allerlei test technieken en tooling op basis van eigen werkervaring aangevuld met analyse en onderzoek. Vervolgens introduceer je deze technieken en tooling in het team en kom je proactief met voorstellen om de beschikbaarheid en performance van de platformen te verbeteren.
 • Verder zorg je voor een goede implementatie en speel je een prominente rol bij het uitvoeren van root cause analyses en jaag je actief het wegwerken van technical debt na. Tot slot ​Initieer en leidt je verbetertrajecten die het team laat groeien en die de processen en het landschap verbetert.

Vereisten Wat neem je mee?

 • HBO/HBO+ werk- en denkniveau
 • Je bent onderzoekend ingesteld, proactief, flexibel, analytisch, overtuigend, kwaliteitsgericht.
 • Je hebt belangstelling en begrip voor anderen, je bent een teamspeler, raadpleegt anderen en communiceert proactief met gebruikers, leveranciers en opdrachtgevers.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in het ontwikkelen in Oracle (PL / SQL & Java) toepassingen.
 • Je bent bekend met webLogic en DotNet applicaties.
 • Naast de ontwikkelervaring in Oracle is ook kennis van Outsystems een pré.
 • Aantoonbare ervaring met agile werken in een team dat werkt volgens scrum en/of DevOps principes; Je bent in staat om goed te verbinden met collega’s in businessfuncties. Je kan werken in een klein team met een focus op AgroEnergy en je weet de weg te vinden in de Corporate IT groep van Eneco.

 

Energiebeheer

Meer weten? Neem gerust contact met ons op

Waar ga je werken?

Professionaliteit en een gedreven, resultaatgerichte instelling worden bij ons niet alleen gewaardeerd maar ook beloond. Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je een organisatie waarin je verder kunt ontwikkelen en daarnaast bieden we je een plezierige werksfeer. Ook ondersteunen wij je als je op eigen initiatief relevante trainingen en opleidingen wilt volgen.

We werken nu allemaal thuis maar als de situatie het toe laat, kom je te werken in een prachtig modern en licht gebouw, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander

overzicht

Wij hebben je veel te bieden!

 • Goed en marktconform salaris
 • (Thuis)werken op het kruisvlak tussen een corporate en startups; constante dynamiek en uitdaging verzekerd!
 • Flexibele werktijden
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een energiek en ambitieus team in een geweldige state-of-the-art werkomgeving
Procescoordinator Klantbeheer

Interesse? Solliciteer direct!

Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? Jeroen van Yperen Hagedoorn, Hoofd digital en IT, beantwoordt met plezier jouw vragen via 088-8954545. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met onze recruiter Lars Helmond via +31(0)6 216 57 524 of mail je naar enecorecruitment@eneco.com.

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst. Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via het recruitmentsysteem van Eneco via deze link. Klik op de ‘solliciteer’ button en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een online assessment en een (pre) employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure.