REPORTAGE | EnergieDialoog in Lansingerland

Monique Smid · Tuesday 18 October 2016

In de afgelopen week heeft AgroEnergy twee keer een EnergieDialoog georganiseerd. De EnergieDialoog is een interactieve bijeenkomst voor klanten van AgroEnergy, en vergroot de kennis over energiemanagement.

De dialoog wordt bewust georganiseerd in kleine groepen zodat iedereen mee kan denken en praten. Energie-analist Rien van der Wal vertelt de deelnemers over de marktontwikkelingen wereldwijd, de invloed van CO2-emissierechten, de koppeling met de steenkool- en olieprijs, de invloed van de OPEC, en de toenemende hoeveelheid duurzame energie. Positief punt is de toenemende sparkspread waardoor de toekomst van de WKK er weer wat rooskleuriger uit ziet.

Samen met de groep wordt gediscussieerd over de huidige en toekomstige energieprijzen. Wat doen de energieprijzen in de toekomst? Wanneer koop ik gas in? En wanneer verkoop ik elektra? De tool EnergieRadar helpt bij deze vragen. Op basis van trends en data berekent EnergieRadar de meest geschikte handelsmomenten voor het in- en verkopen van energie.

Uit de discussies tijdens de bijeenkomst blijkt wel dat energie de kwekers bezig houdt. Zij moeten op het juiste moment handelen, en worden daarin graag ondersteund door de EnergieSpecialisten van AgroEnergy.

Heeft u interesse in de EnergieDialoog?
De EnergieDialoog wordt het hele jaar door georganiseerd op verschillende locaties. Vraag bij interesse uw EnergieSpecialist naar de EnergieDialoog. Samen met u stemmen wij dan af wanneer u bij de eerstvolgende EnergieDialoog kunt aansluiten.

Deel op

Gerelateerde artikelen