REPORTAGE | Demobijeenkomst: Hoe ontwikkel je een autonome kas?

Monique Smid · Friday 21 September 2018

Hoe bereken je het perfecte kasklimaat elk kwartier opnieuw? En combineer je teeltexpertise met data science? Tijdens de demobijeenkomsten van The Croperators kwam dit uitgebreid aan de orde.

The Croperators, een team van AgroEnergy en Delphy lieten in de ‘Autonomous Greenhouse Challenge’ van 27 augustus tot 13 december zien dat komkommerteelt met kunstmatige intelligentie mogelijk is.

Tijdens de demobijeenkomsten gaf het team inzicht in de aanpak van deze uitdaging. In een uur kreeg het publiek een inkijkje in de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie. In korte tijd is er een basismodel neergezet, het team is nu hard bezig om de modellen te verfijnen. Het was mooi zichtbaar hoe de modellen direct reageren op veranderingen in de omstandigheden. De tuinders in het publiek reageerden positief en toonden veel belangstelling. De discussie achteraf was waardevol om de ideeën te delen en nieuwe contacten te leggen.

Wilt u ook een beeld krijgen van de mogelijkheden om teelt- en energiemanagers te ondersteunen met slimme tools? Geef u op via onderstaand formulier.

Deel op

Wilt u een demobijeenkomst van The Croperators bijwonen?

Geef u op via onderstaand formulier. Wij houden u op de hoogte van de eerst volgende demobijeenkomst in 2019.