REPORTAGE | Bezoek Eneco Trade Floor

Marijke van Rongen · Thursday 20 October 2016

Hoe worden gas en elektra op de handelsvloer verhandeld? En hoe komen de prijzen tot stand? Deze vragen werden beantwoord tijdens het bezoek aan de Eneco Trade Floor.

Als transparante energiepartner maken we het handelen in energie graag inzichtelijk voor u. Daarom laten wij u zien hoe energie wordt verhandeld op de handelsvloer van Eneco. Op donderdag 20 oktober brachten 14 glastuinders een bezoek aan de Eneco Trade Floor. Dit bezoek gaf hen een uniek kijkje achter de schermen.

Vooraf aan het bezoek aan de Trade Floor werd toegelicht hoe de Energy Trade bij Eneco werkt. In deze presentatie werden de activiteiten en processen van Eneco Energy Trade (EET) toegelicht. De presentatie gaf inzicht in hoe prijzen tot stand komen, welke bronnen en markten EET gebruikt en wat de marktontwikkelingen zijn.

Na de presentatie was het tijd voor een rondleiding op de handelsvloer. Tijdens de rondleiding lichtte een trader alle processen op de beursvloer toe. Daarnaast liet hij zien hoe het verhandelen van gas en elektra in de praktijk werkt.

 

 

 

 

Deel op

Gerelateerde artikelen