ERVARING | BiedOptimaal | Jaco den Bakker

Tom van Dijk · Monday 3 April 2017

Dankzij BiedOptimaal weet ik nu zeker dat ik het maximale uit mijn APX-biedingen haal, vertelt komkommerteler Jaco den Bakker van Padland uit Brielle.

“Dankzij BiedOptimaal weet ik nu zeker dat ik het maximale uit mijn APX-biedingen haal”, vertelt komkommerteler Jaco den Bakker van Padland uit Brielle. “En ook belangrijk: ik verdien er geld mee.”

 

BiedOptimaal is de automatische piloot voor APX-biedingen. Het kijkt naar de warmte- en CO2- behoefte voor de komende vier dagen, de verbruikte warmte, de voorspelde wind, zon en temperatuur en naar de dagprijzen voor gas en stroom en stelt op basis daarvan een APX-bieding voor. Komkommerbedrijf Padland heeft een ketel en een WKK-installatie.

“We verkopen veel stroom op de APX-markt”, vertelt Den Bakker. “Voorheen koos ik zelf mijn biedingen op de APX-markt. Die baseerde ik op mijn ervaringen op de APX-markt en de hoeveelheid warmte die ik verwachtte nodig te hebben de komende dagen.”

 

“Dat ging op zich best aardig. Maar soms miste ik wel eens een uurtje. Daardoor wist ik nooit helemaal zeker of ik een goede bieding had gedaan.”

 

Rendement

“Ik ben mezelf gaan verdiepen in BiedOptimaal en samen met mijn EnergieSpecialist heb ik berekend welk rendement ik zou kunnen behalen. Dat was voor mij voldoende reden ‘ja’ te zeggen.”

Vruchten plukken

“Sinds alle bedrijfsinstellingen ingevoerd zijn in de BiedOptimaal software, pluk ik de vruchten van de dagelijkse handel op de APX-markt. Ik heb met regelmaat contact met mijn EnergieSpecialist. Die houdt voor mij in de gaten of biedingen kloppen. Dat is een plezierige samenwerking.”

Lees meer over hoe BiedOptimaal u kan helpen bij de optimale APX-bieding.

Deel op

Gerelateerde artikelen