STERK AANBOD

ProfielGas

Met ProfielGas heb je zowel gemak als flexibiliteit. Met jouw jaarvolume als contractbasis profiteer je van een scherpe variabele of vaste gasprijs.

Je kiest voor ProfielGas als...
 • Jouw gasafname minder dan 170.000 m3 is.
 • Je afrekening op profielcategorie G1A of G2A heeft (jaaropname en maandelijkse factuur op basis van een schatting).
 • Je afrekening op profielcategorie G2C heeft (meting niet voorzien van telemetrie maar maandopname).
Vast of Variabel

Bij ProfielGas heeft je de keuze: Koop je gas in voor een variabele of een vaste prijs? Voor beide opties geldt geen afnameverplichting of ‘take or pay’ bij gasvolume tegen een vaste prijs. 

Variabel

Bij de variabele commodityprijs wordt jouw aardgas verbruik geprijsd op basis van de waarde van onderliggende termijnprijzen voor gas. De commodityprijs komt tot stand voor:

 • Klein verbruik (profielcategorie G1A of G2A) afname via de TTF index 303 methode. Dit is de kwartaalprijs van het afgelopen kwartaal geldend voor het komende kwartaal.
 • Groot verbruik (profielcategorie G2C) afname via de TTF index 303 methode. Dit is de kwartaalprijs van het afgelopen kwartaal geldend voor het komende kwartaal.
Vast

Heb je een gasaansluiting met een profielcategorie G2C en wil je de zekerheid van een vaste prijs voor jouw gas? Volg dagelijks (op handelsdagen) de gasprijs en kies zelf het juiste inkoopmoment. Je kunt hiermee tot drie jaar vooruit een vaste gasprijs vastleggen voor jouw gehele jaarvolume. Je bepaalt op deze manier zelf jouw inkoopmoment.

 • ProfielGas Kleinverbruik (gasmeter kleiner dan G40 en profielcategorie van de gasaansluiting is G1A of G2A). Hiervoor geldt voor het gehele jaarvolume de variabele commodityprijs op basis van TTF index 303.
 • ProfielGas Grootverbruik (gasmeter groter dan G40 en profielcategorie van de gasaansluiting is G2C). Hiervoor heb je de keuze:
  • Of voor het gehele jaarvolume een variabele commodityprijs die is gekoppeld aan een TTF-index (TTF-303).
  • Of je kiest ervoor om voor het gehele jaarvolume een prijs vast te leggen.
Meer informatie

Wil je meer informatie over ProfielGas?

Laat jouw vraag en gegevens achter, dan nemen wij contact met je op.

Of neem contact op via:

088 - 895 45 45