STERK AANBOD

ProfielGas

Met ProfielGas heeft u zowel gemak als flexibiliteit. Met uw jaarvolume als contractbasis profiteert u van een scherpe variabele of vaste gasprijs.

U kiest voor ProfielGas als...
 • Uw gasafname minder dan 170.000 m3 is.
 • U afrekening op profielcategorie G1A of G2A heeft (jaaropname en maandelijkse factuur op basis van een schatting).
 • U afrekening op profielcategorie G2C heeft (meting niet voorzien van telemetrie maar maandopname).
Vast of Variabel

Bij ProfielGas heeft u de keuze: Koopt u gas in voor een variabele of een vaste prijs? Voor beide opties geldt geen afnameverplichting of ‘take or pay’ bij gasvolume tegen een vaste prijs. 

Variabel

Bij de variabele commodityprijs wordt uw aardgas verbruik geprijsd op basis van de waarde van onderliggende termijnprijzen voor gas. De commodityprijs komt tot stand voor:

 • Klein verbruik (profielcategorie G1A of G2A) afname via de TTF index 303 methode. Dit is de kwartaalprijs van het afgelopen kwartaal geldend voor het komende kwartaal.
 • Groot verbruik (profielcategorie G2C) afname via de TTF index 303 methode. Dit is de kwartaalprijs van het afgelopen kwartaal geldend voor het komende kwartaal.
Vast

Heeft u een gasaansluiting met een profielcategorie G2C en wilt u de zekerheid van een vaste prijs voor uw gas? Volg dagelijks (op handelsdagen) de gasprijs en kies zelf het juiste inkoopmoment. U kunt hiermee tot drie jaar vooruit een vaste gasprijs vastleggen voor uw gehele jaarvolume. U bepaalt op deze manier zelf uw inkoopmoment. Wilt u op de hoogte blijven van deze gasprijzen? Schrijf u hier in voor de prijzenmail.

 • ProfielGas Kleinverbruik (gasmeter kleiner dan G40 en profielcategorie van de gasaansluiting is G1A of G2A). Hiervoor geldt voor het gehele jaarvolume de variabele commodityprijs op basis van TTF index 303.
 • ProfielGas Grootverbruik (gasmeter groter dan G40 en profielcategorie van de gasaansluiting is G2C). Hiervoor heeft u de keuze:
  • Of voor het gehele jaarvolume een variabele commodityprijs die is gekoppeld aan een TTF-index (TTF-303).
  • Of u kiest ervoor om voor het gehele jaarvolume een prijs vast te leggen.
Meer informatie

Wilt u meer informatie over ProfielGas?

Laat uw vraag en gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Of neem contact op via:

088 - 895 45 45