BLOG | Geen gezeur, keur uw adviseur!

Communicatie · Tuesday 24 July 2018

Is het u wel eens opgevallen hoeveel bedrijven zich bezig houden met het vergelijken van andere bedrijven? Tal van websites bieden mogelijkheden om producten en organisaties onderling te vergelijken.

Energie, verzekeringen, ‘producten met een stekker’, hotels, campings. Ook in de ‘offline’ wereld wemelt het van bureaus en ZZP’ers die hun klanten van advies willen voorzien. Daar is overduidelijk een markt voor. De wereld is complex en ‘the devil’s in the details’. Logisch dat u zich wilt laten helpen met goede en doordachte informatie, kennis en adviezen. Maar… hoeveel bedrijven en consumenten besteden tijd aan het vergelijken van de vergelijker? Hoe vaak worden adviesbureaus onderling vergeleken? Doet u dit voor uw bedrijf?

Vergelijk de vergelijker!

Op de website van het magazine Emerce staat een artikel over de vergelijking van vergelijkingssites in de verzekeringsmarkt. Het artikel kopt de tekst ‘Bewuste Bijziendheid’ en constateert dat een rondje langs de top 3 van Nederlandse vergelijkers zeer uiteenlopende resultaten oplevert. Volgens het artikel voel je aan dat er iets niet klopt. Ook de AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft onderzoek gedaan naar de rol van vergelijkingssites. Om te kunnen bemiddelen of adviseren hebben vergelijkingssites nu een vergunning van de AFM nodig.

Vergelijkt u uw adviseur?

In de tuinbouw zijn veel adviseurs actief. Zij voeren vergelijkingen uit voor u en voor andere klanten. Vraagt u zich wel eens af: waarom heb ik gekozen voor deze adviseur? Heb ik dit bedrijf objectief beoordeeld? Hoe weet ik zeker dat ik de uitkomsten van vergelijkingen en adviezen kan vertrouwen en dat ik daarmee het beste resultaat haal voor mijn bedrijf?

Veel adviseurs werken vanuit het vertrouwen dat ze krijgen van u als klant. En zo hoort het ook!  Toch is het heel gezond om af en toe ook die vertrouwde adviseur te vergelijken. Is hij nog scherp? Is hij ‘on top of the game’? Gaat hij mee met de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie?

Ook op de energiemarkt zijn veel adviseurs en vergelijkers actief. Het zou de energiemarkt, de transparantie en uw eigen bedrijfsresultaten ten goede komen als ook de adviseurs, hun diensten en hun aanbod objectief vergeleken worden. Bijvoorbeeld op het gebied van slimme datagedreven en duurzame oplossingen. Wie is uw (nieuwe) partner voor de toekomst?

Deel op

Gerelateerde artikelen