BiedOptimaal Intraday

Eva Wieringa · Thursday 17 January 2019

Automatisch inspelen op de actuele energievraag van uw teelt tot een uur voor levering? Gebruik maken van een nieuwe markt, […]

Automatisch inspelen op de actuele energievraag van uw teelt tot een uur voor levering?

Gebruik maken van een nieuwe markt, maximaal financieel rendement en direct zekerheid van energiekosten. Dat biedt BiedOptimaal Intraday.

De intradaymarkt biedt nieuwe kansen om meer te halen uit de flexibiliteit die nodig is in de duurzame energiemarkt. De intradaymarkt is volop in ontwikkeling, elk jaar stijgt het verhandelde elektriciteitsvolume. U kunt nu eenvoudig gebruik maken van de mogelijkheden van deze markt. Zet BiedOptimaal Intraday aan en profiteer direct.

BiedOptimaal Intraday is een uitbreiding op het succesvolle BiedOptimaal voor de APX, dat al eerder de Nederlandse Data Science prijs won.

BiedOptimaal Intraday kan snel en simpel toegevoegd worden aan BiedOptimaal voor de APX.

Waarom BiedOptimaal Intraday?

Meer handelsmomenten  BiedOptimaal Intraday kijkt tot 24 uur vooruit en kiest de beste handelsmomenten. Zo profiteert u van de beste prijzen op deze nieuwe markt. Beter Buffermanagement
Uw buffer altijd op het juiste niveau? BiedOptimaal Intraday houdt uw bufferstand continu in de gaten en stuurt bij wanneer nodig.
Prijszekerheid
Uw elektriciteitspositie bijstellen na sluiting van de APX. Zo heeft u zekerheid van over uw elektriciteitsprijs. En voorkomt u onnodige onbalanskosten.
Gegarandeerd resultaat BiedOptimaal Intraday handelt alleen voor u wanneer u winst maakt. Gegarandeerd resultaat dus en een prettig gevoel.

 

 

Hoe werkt het?

  • Elke twee uur lezen we uw actuele bufferstand in en houden rekening met verandering in uw CO2 en belichtingsvraag door nieuwe weersverwachtingen.
  • Een slim rekenmodel rekent de strategie uit die u het meeste voordeel oplevert. De buffer bijvullen? Reageren op goede marktprijzen? Of minder warmte maken?
  • De order gaat direct naar de intradaymarkt en de nieuwe gegevens gaan naar de WKK. Het financieel resultaat is voor u.

Uw voordeel

  • Uw elektriciteit-inkoop en verkoop afgestemd op uw actuele situatie. Ook na het sluiten van de APX.
  • Financieel resultaat door te profiteren van prijsschommelingen op de intradaymarkt.
  • Verbeterd buffermanagement door continue bijsturen op basis van de actuele bufferstand en weerbericht.
  • Lager risico bij WKK storingen: verhandel direct uw elektriciteit op intraday bij een storing.

Meer informatie?

Op werkdagen bereikt u ons van 08:00 tot 16:30 via chat en telefoon (088 – 895 4545).
U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen, ons e-mailadres is: info@agro-energy.nl.

Zoektermen: Intraday, BiedOptimaal, BiedOptimaal Intraday, biedoptimaal, intradaymarkt, energievraag

Deel op

Gerelateerde artikelen