Flexibel Vermogen

Janine Meester · Wednesday 24 January 2018

Hoe profiteer ik van prijsbewegingen op energiemarkten? Productie van zonne-energie en windenergie bepaalt steeds meer de de balans op het […]

Hoe profiteer ik van prijsbewegingen op energiemarkten?

Productie van zonne-energie en windenergie bepaalt steeds meer de de balans op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. Bij het wegvallen van de wind, stijgen de onbalansprijzen. Bij veel zonne-energie zijn de APX-prijzen laag. Heeft u elektrische installaties zoals een WKK of een warmtepomp? En kunt u deze flexibel inzetten? Dan heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de prijsbewegingen op de energiemarkten.

AgroEnergy levert producten en kennis om uw flexibel vermogen eenvoudig aan de energiemarkten te koppelen. Uw bedrijfsproces staat bij ons centraal. Zo houden we rekening met uw belichtingsschema’s, warmte- en CO2 behoefte. Door uw vermogen flexibel in te zetten draagt u actief bij aan de duurzame energietransitie en optimaliseert u uw energiekosten.

Met FlexPower speelt u snel in op onbalans in de elektriciteitsmarkt

FlexPower bestaat uit een aantal producten met hetzelfde uitgangspunt: uw energiekosten optimaliseren. Elke stuuractie zorgt gegarandeerd voor een positief resultaat voor u. U ontvangt namelijk een garantieprijs. Daarnaast deelt u mee in het positieve resultaat tussen garantieprijs en onbalansprijzen. U stuurt dus niet op onzekerheid, maar op gegarandeerde resultaten.

FlexPower 

Wilt u alle mogelijkheden van de flexmarkt benutten, dan kiest u voor FlexPower. Dit pakket bestaat uit twee varianten:

  • FlexVrij
    Elektra verhandelen binnen de dag tegen een door u gekozen prijs
  • FlexVast
    Blokverlenging/blokverkorting tegen een garantieprijs (ook los verkrijgbaar)

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw EnergieSpecialist. Of stel uw vraag via de chat.

Deel op

Gerelateerde artikelen